Welke invloed hebben auto-aanpassingen op de verzekering? autoaccessoires24.com

Welke invloed hebben auto-aanpassingen op de verzekering?

Welke invloed hebben auto-aanpassingen op de verzekering?
Auto-aanpassingen kunnen enorm variëren van een kleine stijlupdate, zoals upgraden naar lichtmetalen velgen, tot een complete restyling. Aanpassingen aan uw auto aanbrengen is een geweldige manier om het uiterlijk te veranderen en persoonlijker voor u te maken. Sommige auto-aanpassingen kunnen echter van invloed zijn op uw autoverzekering, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat u verder gaat.



Wat beschouwen autoverzekeraars als een aanpassing?


Autoverzekeringsmaatschappijen zien de verschillende auto-aanpassingen anders, hoewel ze in de regel allemaal een modificatie classificeren als elke verandering die aan een voertuig wordt aangebracht en deze verandert ten opzichte van de oorspronkelijke fabrieksspecificatie.



Wijzigingen worden over het algemeen geclassificeerd als een wijziging van het uiterlijk of de prestatie, maar beide kunnen de verzekeringspremies beïnvloeden.



Waarom hebben auto-aanpassingen invloed op verzekeringen?


De kosten van een autoverzekering zijn gebaseerd op risico, dus om een ​​prijs te kunnen geven, moeten verzekeringsmaatschappijen rekening houden met verschillende risicofactoren. Dit omvat alle aanpassingen aan het voertuig waarvan autoverzekeringsmaatschappijen denken dat ze het risico op een aantal manieren verhogen:



1. Risico op ongevallen
2. Risico op diefstal


Wat te doen als u een voertuig met aanpassingen koopt?


Als u een tweedehands auto koopt die al modificaties heeft, moet u deze aangeven bij uw verzekeringsmaatschappij. Als u niet zeker bent van de wijzigingen, dient u advies in te winnen bij een garage. Het niet aangeven van een wijziging kan uw verzekering ongeldig maken of ertoe leiden dat uw verzekering wordt opgezegd.



Als uw autoverzekering wordt opgezegd, kan het in de toekomst moeilijker en duurder zijn om dekking te krijgen.



Moet u uw verzekeraars hiervan op de hoogte stellen voordat u uw auto aanpast?


Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij voordat u wijzigingen aan uw auto doorvoert. Zo kan uw verzekeringsmaatschappij u adviseren over de gevolgen voor uw premies en kunt u een weloverwogen keuze maken of de aanpassingen de moeite waard zijn.



Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden mogelijk geen dekking na bepaalde wijzigingen, dus als u deze kennis van tevoren heeft, heeft u de tijd om een ​​nieuwe verzekeringsmaatschappij te zoeken. Voor uitgebreide aanpassingen kan het bijvoorbeeld zijn dat u naar een gespecialiseerd bedrijf moet gaan dat bekend staat om het verzekeren van aangepaste voertuigen.



We bekijken hoe enkele van de meest voorkomende auto-aanpassingen uw verzekering kunnen beïnvloeden:



Wielaanpassingen


Aanpassingen aan de wielen kunnen van invloed zijn op het rijgedrag, waardoor u mogelijk meer risico loopt. Terwijl dure legeringen uw voertuig aantrekkelijker kunnen maken voor dieven en het risico op diefstal vergroten.



Carrosseriewijzigingen


Het toevoegen van bodykit-stijlen zoals uitlopende vleugels, wielkasten, spoilers, Instaplijsten, Spiegelkappen, Raamsierlijsten zijschorten en valletjes kan de wenselijkheid en waarde van uw auto vergroten, waardoor de premie stijgt.



Remmen en vering


Eventuele aanpassingen aan de remmen en ophanging hebben waarschijnlijk invloed op de premies, omdat ze de manier waarop de auto op de weg rijdt, kunnen veranderen. Sommige verzekeringsmaatschappijen willen misschien bewijzen dat het werk is uitgevoerd volgens een goedgekeurde norm.



Interieuraanpassingen


Het toevoegen van autostoelhoezen of het verwisselen van uw vloermatten heeft zeker geen invloed op uw verzekeringspremies. Het feitelijk veranderen van de stoelen, pedalen en het stuur worden echter allemaal als behoorlijk ingrijpende wijzigingen beschouwd en kunnen resulteren in een verhoging van uw verzekeringspremies.

interieur auto aanpassingen


Stickers en lakwerk


Het kan voor sommigen een verrassing zijn dat de lak, stickers en emblemen die u aan uw auto toevoegt, door autoverzekeringsmaatschappijen allemaal als wijzigingen worden aangemerkt. Verschillende verfkleuren kunnen waarde en wenselijkheid toevoegen aan uw modus, terwijl sommige emblemen, zoals snellere strepen, ertoe kunnen leiden dat de verzekeringsmaatschappij u als riskanter beschouwt.

dashboard decoratie


Welke auto-aanpassingen zijn niet toegestaan?


Zoals vermeld, kunnen de verzekeringsmaatschappijen voor auto-aanpassingen variëren, maar geen enkele verzekeringsmaatschappij dekt auto-aanpassingen die de wet overtreden. Dit omvat getinte ruiten die meer dan 70% licht beperken, neonlichten onder de auto, illegale wielaanpassingen en illegale geluids- en geluiden modificatie.



Autoaccessoires zoeken om uw auto aan te passen


Bij AutoAccessories24 verkopen we een breed scala aan autoaccessoires, van carrosseriekits en grille-trims tot interieuraccessoires en nieuwe legeringen, dus het vinden van de juiste accessoires om de gewenste aanpassingen aan te brengen, is een makkie. Bovendien staat ons vriendelijke team voor u klaar om goed advies te geven bij het kiezen van de juiste accessoires voor uw voertuig, dus waarom zou u niet contact met ons opnemen?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.