De beste manier om veilig met uw hond te reizen autoaccessoires24.com

De beste manier om veilig met uw hond te reizen

Driving With Dogs

Rijden met honden: alles wat u moet weten
Nederland is een land van dierenliefhebbers - met een speciale plek voor de beste vriend van de mens. Meer dan 18% van de volwassen Nederlandse en in België 23%. bevolking heeft een hond, naar schatting 1,5 miljoen honden in Nederland *.De meeste mensen behandelen hun hond als een gezinslid en nemen hem waar mogelijk mee. In feite zei 84% van de eigenaren van gezelschapsdieren dat ze met hun huisdier in de auto hadden gereisd. Toch zei slechts 16% van die respondenten dat ze tijdens het rijden met hun hond enige vorm van huisdierbeveiligingssysteem hadden gebruikt. Meer nog, 17% van deze respondenten zei dat ze hun hond op schoot hadden laten zitten!
Rijden met hond in autowettenHet is eigenlijk illegaal om in Nederland met een ongeremd dier in de auto te rijden.
“Zorg ervoor dat honden of andere dieren in een voertuig goed vastzitten, zodat ze u niet kunnen afleiden tijdens het rijden of u of zichzelf kunnen verwonden als u snel stopt. Een harnasgordel, hondendraagtas, hondenkooi of hondenrek zijn manieren om dieren in auto's in bedwang te houden. "
Desondanks weet bijna tweederde van de Nederlandse automobilisten niet dat ze hun huisdier in bedwang moeten houden en riskeren ze een boete van maximaal € 5.000 voor onzorgvuldig rijden. Het kan ook uw verzekering ongeldig maken als u een ongeval krijgt - en uit dezelfde studie bleek dat 1 op de 10 bestuurders een ongeval heeft gehad met hun huisdier in de auto of iemand kent die dat wel heeft gedaan.
Heeft mijn hond een autogordel nodig?Het negeren van de financiële risico's van boetes of ongeldige verzekeringen voor illegaal reizen met uw hond - het is ook een enorm veiligheidsprobleem. Er zijn drie belangrijke redenen om een ​​hond in bedwang te houden tijdens het reizen: om afleiding te stoppen, de vertraging van de hond bij een botsing te beheersen en te voorkomen dat de hond een gevaar wordt voor andere passagiers in geval van een botsing.
De eerste reden is redelijk eenvoudig. Een hond die op de achterbank rondspringt of erger nog uit het passagiersraam hangt, is een grote afleiding. Afleiding tijdens het rijden is een belangrijke oorzaak van ongevallen en het voortdurend controleren van uw hond tijdens het rijden vergroot uw kans op een ongeval, aangezien uw aandacht op uw huisdier is gericht en niet op de weg voor u.

In het geval van een botsing is het van essentieel belang om het vertragingspercentage van uw hond te beheersen om ernstige verwondingen te stoppen. Er is een reden waarom veiligheidsgordels worden benadrukt als een essentiële veiligheidsvoorziening voor mensen en dat is niet anders voor onze trouwe viervoeters. Veiligheidsgordels zijn ontworpen om de snelheid van uw lichaam zo snel mogelijk te verminderen in overeenstemming met hoe snel de auto vertraagt. Ze houden ons niet alleen op onze plaats om te voorkomen dat we uit het voertuig worden geworpen, maar ze verkleinen ook enorm de kans op intern trauma.De laatste reden om uw hond in bedwang te houden - voorkomen dat hij een gevaar voor anderen wordt - hangt nauw samen met de laatste reden. Geschat wordt dat bij een auto-ongeluk waarbij je met slechts 30 km per uur reist, een ongeremde hond van slechts 36 kilo een projectiel van 1088 kilo zou worden. Daarentegen genereert het slaan door een bokser slechts 254 kilogram kracht - je lichaam zou een klap meer dan vier keer zo hard opnemen. Het is niet alleen gevaarlijk en leidt waarschijnlijk tot verwondingen voor de hond, het is ook ongelooflijk gevaarlijk voor de andere mensen in de auto.De beste manier om veilig met uw hond te reizenEr zijn eenvoudige manieren en een reeks beveiligingsproducten voor in de auto om de bovenstaande risico's te verminderen. De beste manier om het risico van gevaar voor andere passagiers te verkleinen, is door een hondenrek voor in de auto te installeren - bij voorkeur een stevig, door de fabrikant goedgekeurd hondenrek, zodat u weet dat het goed past en het onwaarschijnlijk is dat het losraakt bij een ongeval.In het ideale geval heeft u niet alleen een hondenrek, maar ook uw hond vastgebonden met een hondengordel en harnas voor zijn eigen veiligheid. Zorg er echter voor dat u voordat u het koopt veel onderzoek doet naar welk product het beste is voor uw huisdier.Er zijn momenteel geen testvereisten voor veiligheidsproducten voor huisdieren. Een non-profitorganisatie genaamd Het Center voor Pet Safety probeert dit momenteel recht te zetten en heeft verschillende producten aan crashtests onderworpen met alarmerende resultaten. Van de 8 harnassen die ze hebben getest, is er bijvoorbeeld maar één geslaagd. U kunt zelf zien hoe producten hebben gepresteerd en onderstrepen hoe belangrijk het is om extra te besteden aan hoogwaardige, betrouwbare veiligheidsuitrusting.Andere veiligheidstips voor het reizen met uw hond zijn onder meer het meenemen van een waterbak en wat eten tijdens lange reizen voor het geval u vastloopt, en ook dat u uw hond nooit alleen in de auto achterlaat bij warme temperaturen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.